INFORMAȚII DESPRE EVENIMENTE

Despre noi:

Competiția Veverița Night Run este un proiect conceput de asociația Dorna Karate în parteneriat cu asociația Vatra Dornei Tineret (VDT) și echipa Salvamont Vatra Dornei, cu scopul de a promova mișcarea în aer liber, de a crește atracțiile turistice din bazinul Dornelor și nu în ultimul rând de a promova zonele din frumoasa Bucovina.
Acest proiect urmărește sporirea interesului față de sport, mărind entuziasmul pentru competițiile de acest gen. Proiectul Veverița Night Run încurajează organizarea activităților cu caracter sportiv și sporește atracția pentru natură și protejarea acesteia.
Asociațiile Dorna Karate, Vatra Dornei Tineret și echipa Salvamont Vatra Dornei, pregătesc pe data de 15 Iulie 2023 prima ediție a alergării nocturne, unică în bazinul Dornelor, oferind participanților o frumoasă aventură.
Acest proiect include 3 trasee de alergare, unul de 2 km pentru copiii pana la 16 ani, care se va desfășura în timpul zilei, unul de 10,2 km care va fi open cu doar 2 categorii (masculin și feminin) și traseul lung care va avea 18 km cu diferite categorii de vârstă. ( feminin : 16-29, 30-49, 50+) ( masculin : 16-29,30-49,50+)

Dealul Negru (sau Dealul Negrei, după numele apei care și-a săpat cursul la poalele lui, Neagra) situat imediat la sud de municipiul Vatra Dornei, este foarte ușor accesibil pornind chiar din stațiune, aflându-se la capătul unei creste mai lungi din Munții Călimani.
La Vatra Dornei, Dealul Negru are un rol deosebit de important în sectorul turistic. Pe suprafața sa pot fi identificate un domeniu schiabil, compus din Pârtiile Parc și Veverița, o pârtie de sanie, pe care s-au organizat și se vor organiza etape de cupă mondială de sanie pe pistă naturală, cunoscută sub numele de Pârtia Bucovina, omologată de forurile internaționale de profil și cu o prezență constantă în circuitul internațional. Pârtia are o lungime de 1.100 de metri și traseul de alergare Veverița NightRun, îi urmează cele 13 viraje, pe urcare, acoperind o diferență pozitivă de nivel de aproximativ 300 de metri.
Traseul de alergare ne poartă spre Vârful Diecilor și spre poiana cu același nume, către unul dintre cele mai pitorești și mai importante puncte de belvedere din jurul stațiunii Vatra Dornei. Traseul de alergare Veverița NightRun culminează cu acest vârf, emblematic pentru istoria și pentru turismul dornean. (cota 1301m)
De asemenea, parte din traseul “trunghi albastru”, Vatra Dornei – Rezervația Geologică 12 Apostoli și parte din „drumul care unește” – Via Transilvanica, străbat pădurile și potecile Dealului Negru.
Posibilitatea organizării Veverița Nightun aici, deschide premisele unui eveniment care pe viitor promite să ia amploare și să aibă caracter constant, avantajat fiind de poteci deja amenajate, de accesul ușor și de potențialul turistic crescut al zonei.


ZONA :

Municipiul Vatra Dornei este situate în partea sud-vestica a județului Suceava, reprezintă o așezare depresionară tipic montană, fiind situată în partea de nord a Carpaților Orientali, la o altitudine medie de aproximativ 800 de metri. Orașul este dispus în Depresiunea Dornelor care are următoarele limite: Munții Rarău și Giumalău la nord-est (cu vârful Bârnărel – 1321 m), Munții Călimani la sud (cu Vârful Dealu Negru- 1302 metri) și Munții Suhard la nord (cu Vârful Runc – 1149 metri). 

Vatra Dornei este traversata de șoseaua europeană e58 ( DN17), importantă cale rutieră care leagă nordul Moldovei de Transilvania. Distanțele din Vatra Dornei până la cele mai apropiate orașe pe această șosea sunt următoarele :

Suceava- 110 km

Gura Humorului – 74 km

Câmpulung Moldovenesc – 43 km 

Bistrița – 84 km

Cluj Napoca – 192 km 

Altă cale rutieră importantă care străbate Vatra Dornei este șoseaua națională DN17B, care asigură legătura cu județul Neamț. Pe această șosea, Vatra Dornei se află la o distanță de:

Piatra Neamț – 156 km 

Broșteni – 52 km 

Bicaz – 130 km 


Acest site utilizează cookies si scripturi externe.

Dând click pe Înțeleg sau pe X sunteți de acord cu Termenii și Condițiile site-ului.